New Years Eve


Jag satt här och filosoferade, då jag plötsligt kom och tänka på nyår. Det är en högtid som är otroligt välklädd och just därför har jag denna afton valt att lägga tid på att göra tre exempel hur det går att klä sig under kvällen!1. Partyklänningen

En klänning är antagligen det säkraste kortet på nyår. Jag kan knappt förstå att jag säger det här, men på nyår är det roligare om klänningen har en annan färg än svart. Svart är otroligt vackert, och min favoritfärg, men alla bär svart på nyår.

Do: En mörk färg, såsom smaragdgrön eller vinröd. Matcha med en blazer, det tar bort det otroligt feminina!
Don't: Matcha med transparenta strumpbyxor. De hör inte hemma på någonstans, någongång - framför allt inte på vintern.

 

 

 

2. Androgynt

 

Kostym är bland det snyggaste som finns, oavsett kön. Det är stilrent, exklusivt och det är helt okej att gå i helsvart (hallelujah). Dessutom är det en fin kontrast till alla klänningar och kjolar.

Do: Matcha gärna med ett stort smycke, det gör helheten lite mer femenin.
Don't: Tro att en rosa kostym vore "lite kul". Det är fult. Det finns en anledning till att 99 % av alla kostymer görs i väldigt neutrala färger.

 

 

 

3. Paljetterna

 

Paljetter för nyårsafton till, på samma sätt som blommor hör till midsommar. Därför kunde jag givetvis inte utesluta denna klassiker! Shorts tycker jag tar bort lite av det überglammiga som ofta paljetter medför, därutav mitt val.

Do: Låt det paljettklädda plagget stå i centrum. Sedan K.I.S.S - Keep It Simple Stupid
Don't: Matcha med massa färg, pärlor eller massa smycken. Inte heller djurmönstrat.

 


Gucci AW11


Än en gång har jag fastnat framför bilderna från Guccis höstkollektion för året. Hade det inte varit för solglasögonen så hade det här antagligen varit säsongens storfavorit. Det är mycket svart, rött och transparanta kjolar. Dessutom tycker jag det är otroligt snyggt med riktigt djupa v-ringningar, som kvinnan i mitten bär.

Shoeaholic


Topshop

 


Dagens röda 

Paris Memories Lip Liner
Lovie Cosmetics - nr 10
The Body Shop Hi-Shine Lip Treatment - Berry Red
Isadora Express Star Gloss - Reflecting Peach
Wir sind Berliner!


Under resans gång har det hänt mycket roligt och mycket internt. Men tänkte att ni skulle få en fin punktlista på saker som har hänt, eftersom att jag inte kan strukturera upp mina tankar om resan annars. Vi har:

 • varit på erotikmuséum, då vi bodde över ett. Vi bodde även över sexshops och videokabiner.
 • åkt mycket tunnelbana. Jag har varit grym på att lokalisera mig där.
 • ätit lite för mycket subway till frukost.
 • spenderat mycket pengar på smink. Personligen blev det två kajalpennor, en gelliner, tre läpppennor, ett rouge, en grön primer, en mascara, en ögonbrynspenna, en concealer och en pensel.
 • frälst Lovis med smink. Längtar efter att se henne i alla fina färger.
 • dragit lite för många muff-relaterade skämt, då Lovis köpte en handmuff. "Hej, vil du stoppa handen i min muff?"
 • haft en otroligt bra förfest på vårt hotell, där vi spelade in många fina filmer och sjöng en del.
 • hittat världens bästa klubb. Det spelades både Robyn och Lykke Li! Dessutom kostade en shot 2 euro.
 • låtsas varit lite gamla medan vi botaniserat kring alkoholgångar.
 • njutit av att kunna prata ostört, eftersom att andra i förstod svenskan.
 • kollat på klockan (eller frågat Lovis om hur mycket den var) enbart för att kunna räkna ut vad resten i klassen gjorde. Sedan skrattade vi åt dem.
 • fått lära oss en fantastisk verision av Älskade Ängel.
 • haft antagligen den fulaste shot-visan någonsin, men det gjorde processen lite roligare.
 • sett sånt där kulturellt som ska setts efter ett besök i Berlin, exempelvis muren.
 • fått tillbaka vårt partyhumör.
 • satt poäng på folk vi sett.
 • druckit mycket godsaker på Starbucks
 • tagit många egengjorda fatboth-bilder
 • sjungt Hero - Enrique Iglesias ett antal gånger.

Tack för resan

 


Sett på Topshop.com


 

Varför har ingen berättat det här för mig?!

 

 


Observation - kopior


 

När till och med Kapahl gör kopior av YSL's ringar så är det illa. Eller så kanske det är illa att Kapahl fattade galoppen ett år efter alla andra? Illa är det vilket fall.

 

 


Belöningar


Den senaste veckan har jag varit inne ett par gånger på Nostalgeek i Lidköping (hålan jag kallar stan). Det är en affär som säljer massa 50-talsprodukter, allt från soffor till smaksatta tandpetare. När vi kikade in där i måndags så såg vi att de hade halva priset på sminket från The Balm. I studen kände jag mig ej så rik, men rouget och läppstiftet kunde jag ej sluta tänka på.

Igår började jag skoldagen med ett fysikprov, vilket var lika kul som det låter. Det gick väl sådär, men det är gjort vilket fall. Efteråt så bestämde jag och en vän att vi var värda lite smink, vi hade ju gjort fysikprov! Så dit gick vi och införskaffade oss våra första atriklar från The Balm.

 

Med mig hem kom rouget Hot Mama Blush (originalpris 199 kr) samt läppstiftet Read My Lips - Classefied (originalpris 179 kr). Rouget är persiko-rosa med guldshimmer i, för någon riktigt brun skulle det vara en vacker highlighter. Men på mig är det ett rouge (hej snögubbe!). Läppstiftet är väldigt naturligt och lite lagom glansigt. Förutom att produkterna är otroligt bra så skulle jag vilja påpeka den fina förpackningen! Allt har så fint yttre i detta märket.

 

 


Sånt jag gör när jag inte gör det jag borde göra


 


Cravings

Din Sko, 599 kronor

Det känns som att alla skor skrattar mig i ansiktet för tillfället, bara för att jag inte kan köpa dem! Jo, det här är ett i-landsproblem och jo, jag har skor så jag klarar mig. Dock vet jag inte vad det har att göra med mina önskningar?


Kvällens ställ


 

Igår var det maskerad. Som ni ser på bilden så gick jag och Ellen i morgonrock. Det är inte det mest inovativa eller roliga som kan bäras när maskerad är kvällens evenemang. Dock ska det sägas att det var otroligt skönt att gå på fest i morgonrock! Förutom morgonrock hade jag även en tandborste i ena fickan, samt en sån där fluffig-dusch-sak (det som kallas loafa på engelska) hängandes kring bandet i midjan.
Sen hade Rasmus även beställt hem collegemuggar! Därför vi tog kort över huvudtaget, så vi kunde visa muggarna. Kvällen bjöd även på kompisgungning, linbansåkning och lite smashball.

 


Dagens röda


Paris Memories Lipliner - Red
Förresten är detta den typen av sminkningar som jag tycker är vackrast.

 

Ellen ringde precis och presenterade en grym idé till utklädad för kvällen. Vi är nämlingen bjudna på maskerad. Det är ingen ny idé alls, men vi kommer garanterat vara ensamma med den klädnaden!

 


That's the way aha aha I like it aha aha 

Svart o Vackert

 

 

 


Dagens röda


Elf Mineral Lipstick - Ripe Rose

 

Idag är det andra dagen på höstlovet. Det känns helt fantastiskt att ha lov, för skolan är inte alltid min favoritplats på jorden. Idag ska jag träffa Freja, den underbara tjejen jag jobbade med i somras. Vi ska äta gott och dricka vin. Vilket är något jag gjorde igår med. O på fredag ska vi ut. Någon som sa att trean var mycket fest?


RSS 2.0