Dagens ställ



Dagen spenderas i solen!

Dagen då vitt är okej


Jag är inte en person som tycker bröllop är en stor grej. Eller jag tycker inte giftemål är en stor grej, givetvis blir bröllopet stort om det kommer massa gäster. Det betyder inte så mycket för mig. MEN jag var helsåld på det kungliga bröllopet igår. Vad fint allt var. Likaså var det när Victoria och Daniel gifte sig. Det är otroligt vackert.

Tänkte även säga att jag tycker vitt är relativt asfult på mycket kläder. Tillfällen på helvitt är okej är studenten och på sitt bröllop. Det blir så propert och gammaldags. Men Kates klänningar var vacker. Inte fin, inte snygg och inte söt. Den var vacker. Tycker spetsarmarna gjorde nästan allt! Väldigt vackert med hennes mörka hår med.

 


16.47 280411

jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb. Jag har fått sommarjobb!

Okej, jag är en nörd


Ett sånt här halsband vill jag ha. Det skulle göra mig lycklig. Jag skulle känna mig fin. Det skulle bli bekräftelsen på min nördighet.



För er icke-frälsta så är det här dödsrelikernas symbol. Från Harry Potter. Kärlek.


Jag tycker lika mycket om fysik som...




HITTADE!

Nu har jag hittat Fashion against aids, den låg under herr-fliken. Det ser faktistk bättre ut än min första bild av det hela. Dock är en fråga jag inte kan släppa, är allt unisex? Ska kolla nogrannare imorgon, nu väntar sängen.


Parkas från faa, h&m 399. Ett av plaggen jag gillar.


Dubbel WHY!?


Idag skulle ju fashion against aids släppas på h&m. Ser jag kollektionen på hemsidan? Nej. Taskigt? Ja.

Jag är för lång för långklänningar. Det är lite jobbigt. För jag vill ha en. Nu.



Sista dagen i friheten

Idag har jag varit hos mormor och morfar på påsklunch. Det är ett ställe som har många fina minnen. Där känner jag mig hemma, bland släkten. En av mina morbröder blev pappa för ungefär tre månader sen, till en liten flicka. Så otroligt vacker är hon. Jag är väldigt barnkär av mig, dock brukar det inte gälla bebisar. Men Liv, som hon heter, är så himla liten. Det är svårt att ta in hur liten hon är.

Hos mormor får man inte heller gå hungrig, något hon är ganska hård på. Så trots att jag kom hem därifrån strax innan klockan 18 är jag inte i närheten av hungrig än.

Imorgon börjar skolan igen, längtar jag? Nej.

Ps. Idag hade jag en rosa tröja på mig. Jag skojar inte.

Önskelistan, smink-edition


1. Nars duo rouge o bronzer i Orgasm/Laguna. Världens bästsäljande duo. En hel värld kan ju inte ha fel, eller hur?

2. Benefit highlighter i high beam. Det ser ut som ett nagellack, fast målas på kindbenen.

3. M.A.C mineralize skinfinish i någon ljus passande färg. Det här ser ut som det optimala pudret för en torris som mig. Går även att använda som highlighter eller bronzer (om man har den i mörkare nyans).

4. Chanel vitalumiere aqua foundation. "Som ett andra lager hud" har jag läst på flera ställen. Ge mig!

 

 



Två bilder från dagen

Först var allt väldigt härligt, underbart väder, grillat, ätit godis.

 

 

Dock slutade dagen såhär. För er med bättre pigment, som kanske inte stöter på det här så ofta,
det kallas solexem.


Vårens hårtrend


Det här med fjädrar i håret är ju tydligen det hetaste nu. Först tänkte jag, vafan? men måste erkänna att jag ångrat mig lite. Jag kommer definitift inte skaffa det själv, men kan förstå att andra vill ha det. Dock tycker jag fjädrarna helst ska vara naturliga i färgningen, alltså inte neongröna eller rosa. Brunt, grått och beiget är färger som jag tycker passar bättre.

Här är Sara Montazami, bild från hennes blogg, med fjädrar i håret.


En av livet svåra frågor


Vilken av chanelväskorna är 2.55 och vilken är classic flap bag? Vad är den stora skillnaden? Kedjan vet jag, den ena har ett band genom. Men vilken är vilken? Kostar de olika mycket? Enligt 118 800 så kostar en 2.55 18 000 kronor. Det låter som väldigt mycket tycker jag. Den viktigaste frågan av dem alla, vilken vill jag ha när jag blir rik?! Så många frågor, så få svar.

 


Dagens fundering


Varför är hms fashion against aids - kollektioner fula? Ska pengarna in så är ju en bra början att det som säljs är snyggt. Syftet är ju dock gott. Tummen upp för projektet, tummen ner för hur kläderna ser ut.


Längesen jag var såhär snygg!




GRATTIS MOA!


Stort grattis till min kära vän Moa Gruvaeus, som tagit körkort idag! Fan vad grym du är!
Detta firades med lite rosé vid vattnet idag, riktigt mysigt. Moa pressade mig även att köpa en bikini, men no hard feelings här inte, den var perfekt. Någon dag ska ni få se en riktig bild på den, men än så länge får ni klara er med den från hms hemsida.

Jag köpte även en bh inne på Lindex, för i mitt förra nummer av Elle så fick man med 50 kronor rabatt på valfri bh. Innan jag fortsätter måste jag ägna en mening till vad jag tycker om att prova bhar. Jag hatar att prova dem, storlekarna stämmer ju aldrig! Det blev en skönbh, alltså en skön bh (logiskt, haha). Det är dom bästa.


 

Bikinitop från hm, 129 kronor. Blev även matchande trosor till, för 99 kronor.
Ska dock knippsa av den turkosa (?!) hajtanden. I vilken värld är hajtänder turkosa?!




Nofd


Att kalla detta för nofd (nails of the day) är antagligen fel, för jag hoppas att det håller längre än bara en dag och jag kommer definitift inte ta bort det imorgon. Så, mina naglar idag är klädda i guld! Nagellacket köptes i Ukraina för motsvarade ca 3,50 kronor. Även ett topplack, ett silvrigt och ett nailart-lack fick följa med hem.


Dagens fundering


Jag söker efter en minibyrå där jag kan ha mitt smink och dylikt. Någon som vet vart det kan hittas? Det optimala är väl Ikea, men det är lite väl långt dit.

 

 


Just nu

 



hyllas den här klänningen av juryn på project runway. Skojar ni med mig? Den är ju relativt asful. Vem i vuxen ålder vill gå omkring med två stjärnor på aftonklänningen? Ser ut som en cheerleading-outfit ju.

ps. Missa inte Trinny o Susanna stylar Sverige kl. 21 på tv4 plus. ds


Makeover


Nu håller jag på och fixar ordning mitt rum! Tvättlina ska upp på väggen, där ska jag sedan hänga upp saker jag gillar med klädnypor. Sedan ska mitt skrivbord ut, det används aldrig. Eller det används som avlastningsplats, men allt pluggande sker vid köksbordet. Det som jag önskar ska ta skrivbordets plats är en klädhängare. Det skulle göra mig glad att vakna på morgonen och direkt se mitt stora intresse, kläder. Det jag söker är något som den här klädhängaren från IKEA:


Tror det börjar bli ett missbruk

Nu sitter jag och elfar igen. Jag skojar inte när jag säger att jag gör det två gånger om dagen. För er som inte vet vad elf är så hittar ni det här. Det är billigt smink, kort och koncist. Det här är vad jag vill ha för tillfället:



Under Eye Concealer & Highlighter, Duo Eyeshadow cream, Tinted Moisturiser spf 15, All Over Color Stick,
Luscious Liquid Lipstick x2, Mineral Glow, Powder Brush


Om jag hade blivit brun...

... hade jag använt några av dem här i sommar:


Bikbok & hm


 

Den här vill jag ha ändå:

 

Hm


Lika som bär?







Är inte Elin Kling otroligt lik Kiera Knightley här?

Dagens

 

 




Enda anledningen till att jag visar detta är för att visa toppen på bilden. Den köptes i Ukraina för 299 hryva (sen gissning på stavningen). Som jag letat efter något sånt här! Riktigt nöjd.

Ukrainsk bildbomb

Veckan i Ukraina har varit fantastisk! Hade inga förväntningar alls, så jag inte skulle bli besviken. Kan ju lova att det var det sista jag blev (dock var det jobbigt att familjen inte hade lås till toan). Vi bodde hos en tjej som hette Julia. Hon var väldigt trevlig. Annars var Odessa en ganska sliten stad, mycket trasiga fasader och galler för fönster.

Saker jag kan pricka av efter den här veckan:
  • Ätit sushi. Det var enligt mig ingen större hitt.
  • Varit på opera. Mäktigt säger jag bara.
  • Varit på manikyr.
  • Tagit foton i fotoautomat.
  • Varit inne i en moské.
  • Varit inne i en synagoga.
  • Blivit förföljd av utländsk tv. Jupp, de var med oss konstant i tre dagar.
  • Skrivt autografer.
  • Sjungt kareoke i en bar.

 

 


Måste med yttra mig


"Åhnej, ännu en som bloggar om hur otroligt fina vita virkade saker är".
Nej, det ska jag säger er. Jag tror jag kommer vara trött på det här innan det ens hinner komma ordentligt. Fint är det, verkligen. Allt är väldigt sött. Det är även, som sag, nästan redan överspelat.



Dubbelfestkvällen

Igår var det dubbelparty! Kändes bra att hinna med båda vännerna, så ingen skulle känna sig osidosatt. Kvällen i ära hade jag tänkt ha mina strumpbyxor som ser ut som stayups. Vad gör jag? Självklart gör jag sönder dem direkt när jag tar på dem. Så det blev inget med det. Kvällen till ära provade jag även det här :

 

Dock funkade det inte riktigt för mig. Det tog säkerligen 30 minuter att få på tre stycken vid varje ögonhörn. Sedan när jag skulle måla på mascara (vilket ska göras sist) så ramlade alla av. Men jag provade. Nu vet jag att det tar tid och att det är bra att vara noga, haha.


Sommarsött





hm, 99 kronor

Hiss eller diss?

 

 

 

Shoes rules, hm.com


2






Dagens hiss går utan tvekan till Glamourama-flickorna! Tycker det är ren underhållning att se. Sen ser ju livet som signel i storstaden inte helt fel ut heller. Framför allt inte med Fornis garderob! Se de nya avsnitten här.


Glida runt, hänga runt, låna pengar




För tillfället är jag helt inkörd på Rebeccas smink på bilden, riktigt mörka läppar med rosa kinder. Sen klär ju sig duon relativit assnyggt med, ett plus i kanten.

Hej, jag heter Charlotte och jag ligger lite efter alla andra



 

Men idag har jag äntligen köpt mig Klingans tidning! Styleby som den heter verkar än så länge vara en riktigt bra tidning. Gillar framför allt bilderna ur Marie Fredrikssons garderob. Blev även snabbt lite halvkär i en bikini från hm, hoppas att de får in den i stan. Det är ju tyvärr så att kläder inte alltid ser lika bra ut i verkligenheten som de gör på bild.

 

Bikinin

Lillstaden växer

Den lilla staden Lidköping blir större. I veckan har jag sett två saker jag verkligen gillar.

1. Kicks säljer numera Make Up Store. Stort tummen upp till detta! Det är rena himmelriket att bara kolla på att som står uppradat i färgordning. Om jag var miljonär skulle jag haft alla deras läppstift! Eller ja, alla snygga i alla fall.

 

2. Det har öppnat en ny affär, givetvis har jag glömt namnet, på Kopparporten. Varför är det fantastiskt? Jo, för att de säljer Acne! Även om plånboken hos en student inte klarar av Acnes priser så går det alltid att dreggla lite ändå.


Ohno, she didn't


Jo, det gjorde jag. Jag har köpt *trumvirvel*
JORDGUBBAR!


Kreativitet

Ibland så åker pärllådan fram än. Det är dock det mer mindre fina som är kvar, så för att få ihop något krävs en hel den letande. Ikväll slängde jag ihop örhänget på bilden, vet inte om jag tycker det är snyggt eller inte. Men det är ju det praktiska med att ha gjort det själv, det är lätt att plocka isär igen!


RSS 2.0